Kunstgebit

Van eigen tanden naar een kunstgebit

Regelmatig ontvangen wij cliënten met slechte tanden en/of kiezen, ze zitten los of zijn afgebrokkeld. Ze schamen zich hiervoor of kunnen niet goed meer kauwen. De stap naar het onbekende weerhoudt hen er echter van een kunstgebit te overwegen. Voor al deze mensen vertellen we hier hoe het proces van eigen tanden naar een kunstgebit verloopt. Uw tanden zijn immers uw visitekaartje.

De eerste afspraak is gratis
Informatie en advies over uw gebit zijn een eerste stap naar een nieuw gebit; begin met een vrijblijvende en gratis afspraak bij Hagen. We kijken naar de status van uw gebit en we doen dit samen met de tandarts die ook bij ons in het pand aanwezig is. De tandarts maakt een röntgenfoto van uw tanden en kiezen met ons digitale röntgenapparaat. Hij bekijkt deze en geeft vervolgens advies over welke tanden en/of kiezen getrokken kunnen worden. Als u besluit dit advies te volgen, plannen we een vervolgafspraak in. We beginnen met het maken van een afdruk van uw tanden en kiezen en maken hiervan een gipsmodel waarop een noodprothese wordt gemaakt. Wij houden zoveel mogelijk rekening met uw wensen betreffende kleur, stand en het model van de tanden.

Begeleiding bij elke stap in het proces
Als de noodprothese klaar is, worden uw tanden en/of kiezen getrokken waarna de tandarts direct de noodprothese plaatst. Deze dient in het begin ook als een drukverband om de verse wonden af te sluiten en zwellingen te beperken. En wat ook niet onbelangrijk is: u loopt niet zonder tanden en uw mond ziet er al beter uit.
Na het trekken van de tanden en kiezen zal de kaak slinken en van vorm veranderen. De prothese verandert niet mee en zal daarom los gaan zitten. Na drie maanden vullen we bij Hagen de prothese voor u op zodat die weer beter past. Weer drie maanden later meten we de definitieve prothese aan. Dit is direct het keerpunt, omdat uw Tandprotheticus de prothese exact op maat vervaardigt, rekening houdend met uw persoonlijke wensen. Blijkt uw kaak toch meer geslonken te zijn, waardoor uw prothese niet goed genoeg past, dan kunnen wij een afspraak bij onze implantoloog maken. Deze is aanwezig in onze praktijk en hij kan zien of implantaten dan de oplossing voor u zijn.

Vertrouw op Hagen
Uw eerste stap is de moeilijkste en dat is begrijpelijk,….schaamte?,….angst? Wees gerust, het is ons dagelijks werk en u bent beslist niet de enige. Hagen zal u zo goed mogelijk begeleiden bij uw stap naar een mooi gebit. Dus bel voor een gratis en vrijblijvend advies.